понеделник, 2 май 2011 г.

Review: About Group - "Start And Complete" 2011

About Group


Country : UK

Year : 2011

Label : Domino Recording Company Ltd.

Genre : Free Jazz; Funk; Experimental; Indie Rock

Web Site : About Group Site


Start And Complete


При първоначално пускане на албума, човек може да се заблуди, че слуша една по-лека версия на шизофреничен проект на перфектния хахо Mike Patton (ex. Faith No More, Tomahawk, Peeping Tom, и къде ли още не), ноооо... това усещане е само до включването на вокала. Той стои като че ли леко не на място, в тази джазирана, рок, инди атмосфера. И до края на албума, някакси не успях да свикна с него. Но пък не е болка за умиране, на фона на музиката.

Самия вокал Alexis Taylor навява едно усещане за спокойствие, но седи една идея "мазен". Като цяло това е албум в рамките на jazz, experimental, rock, indie rock. Ненатоварващ, с хващащи, семпли синт-рок мелодии. Има я и блус нишката. Това е дебютен албум за групата. Check it out. "Хвърлям" едно ухо и на песните. "With Each New Day" е много оптимистично, мечтателно парче.
Добро рок албумче, за лежерните летни дни. С парчета като "Lay Me Down", "Nothing But Words", може да се впуснете в блус приключение с любимата / любимия човек. Това са и върховете в албума, според мен. Следват леката психеделия на "You're No Good", стегнатата мечтателност на "Rough And Smooth", джаз експеримента "Start And Complete", за да завърши с едноминутната синт-трип разработка "Married To The Sea (b)". Да и накрая, като споменах в началото, за вокала. Е той не прави чак толкова лошо впечатление с изслушването на албума. В началото се усеща като не на място, извън цялото, но със слушането на останалата част от албума, мисля че си подхожда, точно за тези лежерни рок, психеделични, джази, инди мелодии. Поне така аз го усетих. Опитай, и се убеди в собственото си музикално възприятие.