събота, 16 юли 2011 г.

Review: B4sstee - "The Answer" EP' 2011

B4sstee


Country : Poland

Year : 2011

Label : Echowide Music

Genre : Liquid Drum 'n' Bass; Electro

Web Site : B4sstee MySpace

B4sstee At SoundCloud


The Answer


Искаш лежерен, супер лек, грабващ drum 'n' bass. Ето B4sstee ти го поднася в чист вид. Това са две приятни на слушане композиции. Първата "The Answer" е с комерсиална синт линия, имам предвид, че се усеща като комерсиална, с liquid drum and bass заряд, приятен вокал, който "търси отговора" или поне така се пее. Парчето е с определено мощно лятно настроение. Успява да "вдига" и да те кара да си мислиш за приятни неща. С това парче не можеш да забиеш в мрачни територии на съзнанието си. Затова и петте минути се изнизват неусетно.

"Yeah" е следващата и последна композиция, а синт линията е запазена, но дръм програминга и басовете са по-агресивни. Синт линията е ambient филтрирана, и те кара да се извисяваш. Ако басовете и дръм програминга са водещи за теб, това е парчето на B4sstee, което е заложило точно тези елементи в себе си.
Тези две парчета стават и за разбуждане, и за взиране в синьото небе. За да те накарат след това да "видиш" във въображението си чисти островни води и да усетиш летния бриз по-добре. Защото са точно леки liquid, funky, light drum and bass прототипи на лятното добро настроение.