петък, 23 декември 2011 г.

The Best EP's of 2011

1. B4sstee
"The Answer"
(Echowide Music)


Лежерен като котка излегнала се на плаж (котка ли казах?), грабващ като сладолед през 40 градусов летен ден. Разтоварващ като летен бриз. И така, liquid drum 'n' bass разходка в търсене на "отговора" за спокойствието на въображението. Ето защо е хващащ и добър. Отговора се крие в лятното отпускащо свойство на музиката в това EP' на B4sstee.



2. Amon Tobin
"Surge"
(Ninja Tune)


От кинематичен IDM през еклектичен glitch, до откровенни психо-trip разходки из мрачните неизследвани дълбини в electro музиката, където шизофренни noise блипкания и 8bit чупливи структури се сблъскват, всичко това Amon Tobin може да прави най-добре. Така е и тук в това EP' на бразилския electro магьосник, предходник на дългосвирещия "ISAM" (2011). Каквото и да направи той с музиката си, то изглежда, и е безпогрешно. Бъди открит и с отворен ум за да се влееш в детайлите на неговата музика. В тях се крие ключа за добър trip.



3. Alt Track
"The Banana King"
(Bomber Music)


Модерен alternative rock - electro, hip-hop речитативи, breakbeat, jungle, drum 'n' bass, енергия. Три парчета trip мечтателност.



4. Gates
"The Sun Will Rise And Lead Me Home"
(Self-Released)


Свеж полъх post-rock, math-rock, далеч от материални злободневия.