четвъртък, 25 август 2011 г.

Review: Forbidden Society - "Forbidden Society Recordings Limited 001" 2011



Country : Czech Republic

Year : 2011

Label : Forbidden Society Recordings

Genre : Drum 'n' Bass; Darkstep; Uplift

Web Site : Forbidden Society SoundCloud




За да те въведа адреналиново в това което ще чуеш тук, ще започна така. Отварящата композиция "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova) с вокалите на Aneta Galisova, не ти препоръчвам да я слушаш докато управляваш превозно средство или машина или каквото и да било. Да, точно като в някои рецепти за силни хапчета. Защо ли? Защото няма да усетиш, как адреналина който инжектира може без време да ти дойде в повече и мозъка ти да изключи пред действията. Съвсем сериозно. Това парче е уникален детонатор на емоциите, ударните са като бутони, при натискането на които мощно се пуска адреналин, а брадикардичния бас е завладяващо ритмичен и добър в контекста на електро изпълнение. Без да забравям и торпилиращата хормони синт линия.

Ами композициите се "отпечатват" и са "хващащи". Следващата "Devastating Light" не е толкова "опустошителна" каквото е заглавието и. Продължавайки дръм линията от "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova) в началото, тя се разгръща в darkstep в средата, където биваш успокоен с dream house клавири, за да продължи в типичната си darkstep основа до края си.
Третата от четири общо "Double Damage" започва tribal с мега dubby басове, и определено по-заразително от "Devastating Light". Усещането при мен е като това да се провираш по кални подземни канали, като рейнджър преследващ целта си в тайна мисия, да излезе невредим на светло, поне. Механично и underground усещане с помпащ ритъм. Но без заряда на "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova), което е безспорния връх в албума.
"Afrika" е последната и леко подсказва за по-софт drum 'n' bass в началото, има "хващаща" синти-бас линия и призрачни клавири, сякаш увод към вуду ритуал. И тук се включват мощните ударни, за да задвижат темпото. Близко е до "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova) като проводник на адреналин, но е по-"отнасящо" и нецеленасочено да те "вдига". По-"тъмно" от "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova) и по-добро като цяло от останалите две композиции.
За "вдигане" и нахаканост, предпочитам отварящата "Hard VIP" (Feat. Aneta Galisova), за "отнасяне" става "Afrika", останалите две допълват darkstep ситуацията, но са далеч "не заразителни".
Все пак Forbidden Society (или Jindrich Brejcha) отново показва умението и таланта си да прави мрачни drum 'n' bass "разходки", но пък с добра структура и за пореден път - "хващащи".
Ето така трябва да звучи силния, адреналинов drum 'n' bass. Успява. Да влезе следващият.