неделя, 9 октомври 2011 г.

Review: Boy Friend - Lovedropper / D'Arrest 7'' (Single) (Vinyl) 2011



Year : 2011

Country : USA

Label : Hell, Yes! Records

Genre : Dream-Pop; Shoegaze; Synth-Pop

Web Site : Boy Friend at BandCamp

Boy Friend at SoundCloud





Boy Friend - "Lovedropper"


Boy Friend са две женки - Christa Palazzolo, още и в Sleep-Over и Sarah Brown - които правят вълшебен dream-pop, shoegaze. А резултата е доста добър и романтичен. Щипка Cocteau Twins и леко new wave се усеща при тях. Този сингъл съдържа две композиции и се издава от Hell Yes Records. Красотата и спокойствие се лее на талази от гласовете и на двете.

"Lovedropper" е първа и е с нежни dream-pop вокали плюс много synth-pop. Влиянието на Elizabeth Fraser може да се усети във вокалите, леко е трайбъл и с атмосферични пасажи с които още повече звучат ала Cocteau Twins. Но не може да им се отрече желанието и ефекта който създават с музиката си, а именно - релакс, реене, неглиже. Просто отлиташ. И си някъде другаде.
"D'Arrest" е много по-бавна от "Lovedropper", има ехо във вокалите им и усещане в мен за небе, осеяно със звезди в тиха нощ. Поражда мечти, ама много. Не звучи захаросано, поне не за мен. И е свежо, и е за релакс. Двете момичета правят dream-pop с който релаксираш, сънуваш наяве, мечтаеш, наслаждаваш се на спокойствието, и минава тъй неусетно, че посягаш отново и отново към бутона play, за кой ли път. А аз очаквам да направят цял албум, в който ако вкарат и повече китари, няма да сгрешат и ще разгърнат идеите си. А така както слушам вдъхновение при тях не липсва. Нека времето бъде с тях.