понеделник, 20 юни 2011 г.

Бяха вдъхновяващи години, ненатоварени, чисти и с приятели

Тогава се събирахме в някой приятел, и слушахме метъл, crossover, rock, изобщо яка музика. Беше времето на "State Of The World Address" на Biohazard, на Judgement Night (революционна за времето компилация). На Ники (човече, знам, че гледаш някъде от горе, и вътрешно се радваш, че продължаваме да пазим музикалния си вкус, който изграждахме тогава. Всички онези които живеехме с тази музика. И винаги ще те помня като онзи изключително интелигентен и истински добър човек. Липсваш много, приятел.) на рождения ден чух за първи път и слушахме до откат "Who's The King" на crossover машините Dog Eat Dog, (или още познати ни като "Куче хапе куче" :)). Rage Against The Machine правеха революция. Пускаха Nirvana, Pearl Jam, Mr. Big в дискотеките, непросветените също се радваха на тези групи, макар и само на някои парчета.
Преди това имаше много Metallica; Sodom; Kreator; Cannibal Corpse. Помня как дрънчих пари от майка ми, за да отида в подлеза на Плиска и да си купя "Persecution Mania" на Sodom. А след това и "Tomb Of The Mutilated" на Cannibal Corpse, на касетки разбира се, които бяха малки цени за времето си, но бяха култов носител. След това на ред бяха нещата на Metallica. Тогава бе така, тези групи пишеха историята си. Никога няма да забравя онзи бас, пулсиращ в слушалките ми, докато слушах същият онзи исторически "Tomb Of The Mutilated" на слушалки, седнал на дивана в хола. Такива времена бяха за мен, истински. Спомням си, как мислех, че Мартин (сина на Петър Гюзелев от Щурците) е най-големия фен на Iron Maiden (след това разбирам, че има още много такива, които обичат групата през всичките тези години), винаги го виждах с тениска или дънково яке с гръб на Iron Maiden. Той наистина им бе голям почитател, отделно, че свиреше някакви партии на барабани в тях, да, беше и огромен любител на музиката на Faith No More (по това време усетих, че и аз се запалвам по тях). Беше ми супер интересно и култово да го слушам от площадката пред блока, как "кове" по барабаните. Тогава живеех с музиката на Metallica; Judas Priest; Iron Maiden; Sodom; Ministry; Rage Against The Machine; Faith No More и други култови и не толкова групи. Е такива неща, според времето, годините, чувствата, състоянията. Това е малка част от моята история, и хората и музиката около мен.

Ники ти си част от света, един ден ще се срещнем някъде горе, за да си припомним старите времена. Always remember. You are the king! Това е за теб.






Да, знам и за Amorphis, те също са за теб.