събота, 23 април 2011 г.

Review: Adventure - "Lesser Known" 2011

Adventure


Country : USA

Year : 2011

Label : Carpark Records

Genre : Electro; Synth-Pop; New Wave

Web Site : Adventure MySpace


Lesser Known


Пиша за този проект без да съм слушал нещо преди. В унисон с името си, предстои едно хубаво музикално приключение. "Lesser Known" е приятен synth-pop, electro албум. Отварящата "Open Door" е танцувална, перфектна електро мелодия, в която има доволно количество синтове, брейкбиит и пулсиращо-танцувално клубно настроение. Прекрасно начало на албума.

Следващата "Feels Like Heaven" не отстъпва по заряд, има приятни женски вокали, и наистина те кара да се чувстваш по-високо от земната повърхност. Сладки синт мелодии, бродират покрай бийтовете. Усеща се лек индъстриъл похват в програминга на ударните партии. И така до следващото жизнерадостно парче "Smoke And Mirrors" предлагащо диско атмосфера всякаш пренесена от 80-те. Силен тескт и припев. Всичко е добре композирано. А "Fools Paradise" се включва с EBM отношение, добри вокални партии, който ме правят да се чувствам лек. Парче което навява асоциации с нощните светлини на големия град. Които ще изникват в съзнанието ти, докато парчето тече в плеъра ти. Епично, и в същото време много земно. "Rio" говори за това какво чувстваш и не, под въздействието на някой вещества. И как много време може да си "долу". Мелодията е нечовешки показваща, че съзнанието ти трябва да работи. Без вещества който да подпомагат този процес. Как ли? Ами просто разрушаваш лошите чувства. И не ти трябва друго, освен мелодията която те отнася. Бил си толкова дълго "долу", сега се изправи и вдишай красотата. Така я усетих аз тази песен. Лично и борбена. И отново денс с "Lights Out" която има всички шансове и заложби в себе си да е летен денс хит. Загаси светлината и виж уличните лампи, как хвърлят танцуващи сенки по тавана. Албума върви повече от леко. И релаксирам на следващата, защото ума има нужда от релакс също, но това не е точно почивка. В "Relax The Mind" се напява мантрично, вокодирано да "релаксираш" но под ритъм. Електроники, малки "дози" 8bit се преплитат и "пътуваш". Определено "трипово" парче в албума. "Another World" започва бавно, в трайбъл ритъм, загатва за клубна атмосфера, леко безлично ми стои, досадява. Но не е чак нетърпимо. Доста синт. Не ме "хваща" някак си. "Electric Eel" си е chill, downtempo, успокоява. Вокодери, синт, семпли и космична атмосфера за ума. Попътувай, леко е, лее се и заразява да се отпуснеш, и помечтаеш но... това до втората минута, когато се включват шумни дисторзирани китари, избухват за малко и после пак synth-chill. Китарите всякаш са взаимствани от някой работи на Trent Reznor, много Nine Inch Nails настроение, което в случая не е никак лошо. Интересно и експериментално. Седем минутна експресия.

Албума как завършва само. Е няма слабо парче тук и това е. "Meadow" е събрало всички красоти, и избухва, за да мечтаеш, без граници. Емоционално, красиво, изстрелващо те на една мека поляна в Космоса. Тотално The Cure дежа-ву. И хоп света ти става една идея по-лек и красив. Това е повече от добро пътешествие, за хора харесващи позитивни 8bit, new wave, electro красоти. И play again.