сряда, 25 май 2011 г.

Review: Architecture In Helsinki - "That Beep" EP' 2009

Architecture In Helsinki


Country : Australia

Year : 2009

Label : Polyvinyl Record Company

Genre : Electro; Lo-Fi; Pop

Web Site : Architecture In Helsinki MySpace


That Beep EP


Това EP' съдържа 5 парчета, като 4 са ремикси или едит на заглавното "That Beep", което е включено в новия албум, на тези electro, indie, pop експериментатори от Австралия. Като последните три трака са бонуси. Самото оригинално парче е disco, house, с lo-fi, indie rock елементи. Танцувално, също както повечето неща от новия им албум "Moment Bends". За музиката им може много да се каже, че експериментират с electro е ушевадно. Че са от страна където noise, electro, breakcore и всякакъв вид музикални експериментатори са много. Дори могат да бъдат ситуирани в мейнстриима, също е възможно. Да всичко е така.

Втората версия на парчето тук е "That Beep (Radioclit's French Mix) (Feat. Marina)", тя е по-софт, електро-акустик, трайбъл, със странни вокални включвания. Много напомнят на едни други диско, електро хаховци - Yello. Следващата "разработка" на парчето е техно-трайбъл, озаглавено "That Beep (Radioclit's Swedish Mix)", 4х4 техно, синт линия, за да се включиш в танца. Тук няма вокали и текст, освен едно повтарящо се "You got that beep". Това EP', също като "Contact High", не може да даде представа за албума им "Moment Bends", който е разнороден по звучене, въпреки, че е под общия знаменател electro-pop. Четвъртата edit-ната версия е "That Beep (Haima's Mix)", dreamy-pop звучене, при което "мечтателните" синтове те запращат в една по-спокойна lounge стая, за 5 минути интровертна сесия. Последното "пипане" на песента е "That Beep (Kasper Vandergraff Mix)", с доста шизофренично начало. Започва забавено, след което се включват бреикбийт ударни. Интересен поглед. Shoegaze синтовете са минали през glitch филтър, и накъсват времето. Тук има като че ли от всичко по-малко, взето от предишните версии на парчето. Tribal, dream-pop, disco. Най-експерименталната версия в EP'-то, ако мога така да обобщя.

Това EP' не дава точна представа за албума им от 2011 година "Moment Bends" както казах и по-рано. Тези версии са клубно насочени. Четири edit-а, на които може да потанцуваш, да се отпуснеш, или да полееш цветята вкъщи, с усмивка.